Maia Sandu anunţă că va veni la Marea Adunare Centenară din 25 martie. Cine sunt ceilalţi lideri politici care şi-au confirmat prezenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a anunţat că va veni la Marea Adunare Centenară, eveniment ce va avea loc duminică, 25 martie, în Piaţa marii Adunări Naţionale din Chişinău.

„Eu o să merg la această Mare Adunare şi cred că foarte mulţi colegi de-ai mei o să vină la această Adunare. Asta nu înseamnă că nu sunt membri PAS care, sper eu recunosc şi apreciază importanţa evenimentului, dar s-ar putea să nu vrea să vină. O să spun foarte sincer aici: în PAS sunt oameni care optează pentru unirea cu România, sunt şi oameni care nu optează pentru Unirea cu România, dar împărtăşesc valorile europene”, a declarat Maia Sandu într-un interviu pentru 10TV.

Pe lângă preşedintele şi membrii PAS, la evenimentul de duminică şi-au mai confirmat prezenţa liderii PLDM, PL şi PUN.

Potrivit deschide.md, din România şi-au anunţat prezenţa fostul preşedinte Traian Băsescu, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, dar şi mai mulţi deputaţi şi aleşi locali care susţin unirea Republicii Moldova cu România.

Amintim că duminică, 25 martie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău, va avea loc Marea Adunare Centenară, dedicată marcării celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România (1918).

Igor Dodon a adresat joi, 22 martie, un mesaj cetăţenilor în contextul „când o parte din societate este tulburată de acţiunile unioniste agresive”. Preşedintele i-a îndemnat pe moldoveni să nu întreprindă contraproteste faţă de acţiunile unioniştilor, planificate în ajunul zilei de 27 martie, pe motiv că întâlnirea dintre cele două tabere, unionişti şi antiunionişti, ar putea escalada în acţiuni violente de stradă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite