Mai mulţi participanţi ai protestului opoziţiei şi-au petrecut noaptea lângă Monumentul lui Ştefan cel Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi participanţii ai Adunării Generale a Cetăţenilor din 26 august, au rămas să continue protestul şi noaptea. Oamenii au întins pături şi corturi şi s-au făcut comozi pe băncile din preajma monumentului lui Ştefan cel Mare.

Potrivit liderei Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, care se afla printre manifestanţi, oamenii vor înnopta acolo, după care, în dimineaţa zilei de 27 august, vor depune flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare. Maia Sandu i-a îndemnat „pe toţi cei care vor să lupte cu dictatura să se alăture manifestaţiei, începând cu ora 8.00”, transmite IPN.

Maia Sandu susţine că „protestul va continua se va protesta până nu vor fi îndeplinite revendicările Adunării Naţionale a Cetăţenilor înscrise într-o Rezoluţie adoptată în prima zi de protest”. Maia Sandu a comentat şi contramanifestaţia organizată de Partidul Politic Şor în Piaţa Marii Adunări Naţionale în acelaşi timp cu protestul organizat de Mişcarea de Rezistenţă Naţională ACUM. Potrivit ei, a fost organizată o contramanifestaţie „folosind oameni amărâţi care sunt folosiţi de nişte politicieni iresponsabili şi corupţi”.

„El a mizat că se vor să crea altercaţii, dar noi nu ne-am lăsat provocaţi”, a mai spus Maia Sandu într-un live pe Facebook.

Mii de oamenii s-au adunat duminică, 26 august, în centrul Capitalei la acţiunea organizată de către Mişcarea de Rezistenţă Naţională ACUM. Adunarea Generală a Cetăţenilor a adoptat şi o Rezoluţie prin care se cere demisia Guvernului Filip.

Executivul este învinuit de înrăutăţirea progresivă a situaţiei oamenilor din ţară, de derapajele antidemocratice ale regimului, falimentul politicii de integrare europeană şi izolarea internaţională a Republicii Moldova. Participanţii la protest mai solicită organizarea unor alegeri libere şi corecte, în baza sistemului de vot proporţional, anularea imediată a amnistiei capitalului, dar şi validarea rezultatelor alegerilor la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, din 3 iunie anul curent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite