James Pettit, despre trecerea unui grup de deputaţi comunişti şi liberal-democraţi în fracţiunea PDM: „Este o trădare a alegătorilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, califică gestul deputaţilor PCRM şi PLDM de a părăsi fracţiunile proprii şi de a adera la PDM, condus de Vlad Plahotniuc, ca fiind un act de trădare a alegătorilor şi un semn că democraţia moldovenească nu funcţionează la nivelul aşteptărilor.

„Într-o democraţie care funcţionează corect, nu se întâmplă astfel de lucruri, inclusiv în ţara mea. Eu consider că dacă cetăţenii aleg pe cineva şi această persoană schimbă partidul, aş spune că este o trădare a alegătorilor. O democraţie normală nu poate funcţiona în acest mod”, a declarat ambasadorul american vineri, 30 iunie, la emisiunea „Ora expertizei” de la Jurnal TV.

Diplomatul afirmă că observă o anumită tendinţă de consolidare a puterii de la Chişinău, însă nu vede un fapt ilegal în acest proces.

„Faptul că există o coaliţie majoritară sau că un partid controlează majoritatea nu înseamnă că nu există democraţie”, a precizat Pettit.

Amintim că pe 10 martie, 14 deputaţi neafiliaţi din majoritatea parlamentară, care la 21 decembrie 2015 au părăsit Partidul Comuniştilor din Republica Moldova şi au anunţat organizarea unei platforme Social-Democrate, au aderat la Partidul Democrat. Ulterior, peste exact o lună, alţi şase deputaţi din fracţiunea PLDM au părăsit partidul şi au aderat la PDM. În rezultat, democraţii au ajuns actualmente la 40 de mandate, deşi au intrat în Parlament în 2014 cu doar 19 mandate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite