Iurie Leancă: Până în toamna anului viitor, Moldova va avea regim liberalizat de vize cu UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iurie Leanca

Cel puţin aceasta promite noul premier Iurie Leancă. Declaraţia a  fost făcută în cadrul unei emisiunii „Moldova în direct“ de la Moldova1.

„După ce am discutat cu comisarul pentru Extindere, Stefan Fule a apărut foarte clar ideea că vom putea semna Acordul de Asociere în toamna anului viitor, la fel şi cel al liberalizării vizelor. Eu sunt mult mai încrezător în şansele noastre că vom parafa acordul la Vilnius în toamna acestui an“, a declarat premierul Leancă, potrivit În Profunzime.

Totodată, în cadrul aceleiaşi emisiuni, premeirul Iurie Leancă a fost întrebat despre relaţia sa cu fostul premier Vlad Filat. Şeful cabinetului de miniştri a specificat că apariţiile împreună cu Vlad Filat la diverse manifestaţii i se par fireşti. „Ambii suntem suficient de maturi sau cum se mai spune maturi şi vaccinaţi, astfel încât să rezistăm anumitor presiuni sau dorinţe de a ne diviza. Sunt convins că vom menţine acest parteneriat matur, după cum sunt convins că vom avea o relaţie bună şi cu domnul Marian Lupu, şi cu domnul Hadârcă. Vom discuta cu toţi pentru a merge înainte. Îmi doresc să apar şi cu Lupu şi cu Hadârcă la evenimente de rezonanţă“, a mai spus premierul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite