Iurie Leancă: Palma pe care PLDM şi PL au dat-o astăzi integrării europene va fi taxată dur de cetăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, consideră că „palma pe care PLDM şi PL au dat-o astăzi integrării europene”, prin refuzul de a sprijini iniţiativa democraţilor privind introducerea vectorului integrării europene în Constituţie, va fi taxată dur de cetăţeni. În opinia sa, „din cauza orgoliilor şi frustrărilor unor lideri mici, am pierdut o şansă uriaşă de a ne asigura de ireversibilitatea parcursului nostru european”.

„Au venit cu atâtea „argumente” pentru a se scuza, încât au uitat că doar drumul nostru european, ce merită a fi consfinţit în Constituţie, poate să ne ducă spre realizarea acelor idealuri şi valori în care credem împreună”, a declarat Iurie Leancă pe pagina sa de Facebook.

Liderul PPEM a menţionat că formaţiunea sa „a devenit astăzi mai angajat ca oricând să apere şi să promoveze în continuare europenitatea Republicii Moldova”. 

„Niciun socialist, comunist, liberal sau liberal-democrat nu mai trebuie să aibă şansa să se opună integrării europene”, a adăugat Leancă.

Parlamentul de la Chişinău nu a reuşit joi, 18 octombrie, să adune voturile necesare pentru modificarea Constituţiei prin introducerea sintagmei „integrarea europeană este vectorul de dezvoltare al ţării”, după ce deputaţii liberali şi cei liberal-democraţi au părăsit şedinţa plenului. Doar 54 de deputaţi (PDM şi PPEM) au sprijinit iniţiativa.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunţat joi, 18 octombrie, că democraţii nu renunţă la idee şi că vor să organizeze un referendum naţional, posibil în ziua alegerilor parlamentare, 24 februarie 2019, privind includerea în Constituţie a sintagmei „integarea europeană este vectorul de dezvoltare al ţării”. Speakerul a subliniat că deocamdată nu a fost luată o decizie dacă e vorba de un referendum constituţional sau unul consultativ.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite