Iurie Leancă îndeamnă miniştrii să facă abstracţie de faptul că reprezintă diferite partide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Miniştrii trebuie să facă abstracţie de faptul că reprezintă diferite partide, să facă abstracţie de evenimentele politice care au loc în ţara noastră şi să se concentreze pe realizarea sarcinilor trasate odată cu formarea AIE“, a declarat Iurie Leancă, premierul interimar, în cadrul primului briefing în această funcţie.

Oficialul a comunicat că a acceptat funcţia de premier interimar pentru a asigura cursul de integrare europeană. „Urmează o perioadă extrem de responsabilă şi complexă, în care trebuie să ne pregătim de Summitul Parteneriatului Vestic de la Vilinius din luna noiembrie a acestui an. Însă pentru a reuşi să atungem obiectivele pe care ni le-am propus este nevoie de stabilitate acasă şi avem nevoie de un efort comun  pe care să reuşim să-l facem“, afirmă primul ministru.

Iurie Leancă speră că perioada interimatului va fi una scurtă, negocierile de creare a noului guvern se vor încheia cât mai repede.

Amintim că Iurie Leancă a fost desemnat ca premier interimar, după ce luni, Curtea Constituţională a calificat drept neconstiţională desemnarea lui Vlad Filat drept candidat la funcţia de premier.

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite