Iurie Leancă efectuează prima vizită de lucru la Bruxelles în calitate de vicepremier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Vicepremierul pentru integrare europeană Iurie Leancă va efectua, în perioada 22-23 ianuarie, o vizită de lucru la Bruxelles, unde va avea un şir de întrevederi cu mai mulţi oficiali din Uniunea Europeană, informează serviciul de presă al Guvernului, citat de IPN.

Potrivit sursei citate, în cadrul discuţiilor Iurie Leancă va informa partenerii europeni despre angajamentul Guvernului de la Chişinău în a accelera reformele în domenii-cheie, în mod special cel al justiţiei şi luptei împotriva corupţiei. 

De asemenea, vicepremierul pentru integrare europeană va discuta despre sprijinul financiar pentru Republica Moldova, valorificarea la maximum a potenţialului zonei de liber schimb, dar şi despre materializarea oportunităţilor oferite în cadrul Parteneriatului Estic.

„Merg la Bruxelles să transmit un mesaj clar că Republica Moldova îşi doreşte cu adevărat reformarea mai multor domenii în care încă există probleme. Sunt convins că prin promovarea reformelor într-o manieră coerentă, vom reuşi să impulsionăm substanţial dialogul cu UE pe diverse paliere, astfel încât cetăţenii să resimtă cât mai curând beneficiile apropierii de UE”, a declarat Iurie Leancă.

Funcţia de vicepremier pentru integrare europeană a fost instituită în contextul remanierilor guvernamentale anunţate de către coaliţia de guvernare la 19 decembrie. Iurie Leancă a fost învestit în funcţie în data de 10 ianuarie, împreună cu cinci miniştri şi un vicepremier, prin decretul semnat de către Andrian Candu, în calitate de preşedinte interimar al Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite