Iurie Leancă ar face o alianţă cu PDM şi după parlamentarele din februarie: Din 2009 nu a existat o coaliţie proeuropeană fără PDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iurie leanca ppem.md

Liderul PPEM, Iurie Leancă, e de părere că fără PDM nu va fi posibil de format o majoritate parlamentară proeuropeană, după alegerile din februarie 2019. Vicepremierul pentru Integrare Europeană a dat de înţeles că celelalte partide proeuropene vor trebuie să se aşeze la masa de negocieri cu democraţii, pentru că, în caz contrar, alegerile anticipate sau cedarea puterii socialiştilor nu ar fi o soluţie rezonabilă.

Iurie Leancă a declarat că PPEM este gata să formeze o nouă coaliţie proeuropeană alături de PDM, chiar dacă înţelege că asta îi afectează atât imaginea personală, cât şi cea de partid.

„Dacă am făcut-o până acum, după alegeri e ceva chiar şi mai simplu”, a afirmat Iurie Leancă la „Adevărul Live”.

Oficialul a subliniat că a decis să facă anterior o coaliţie cu democraţii fiindcă a ales să nu stea într-o parte şi să critice, ci să contribuie la schimbarea situaţiei din ţară. El susţine că formarea unei alianţe cu PDM a fost o decizie corectă şi una în interesul ţării.

Potrivit lui, fără PDM „nu a existat nicio coaliţie proeuropeană, fără acest centru care poate merge sau cu stânga sau cu dreapta. Slavă Domnului, până acum au mers doar cu dreapta”.

Leancă a menţionat că formaţiunii sale îi este greu să aibă un dialog cu cele trei partide de opoziţie din Mişcarea de Rezistenţă Naţională ACUM, în vederea desemnării candidaţilor comuni pe circumscripţii uninominale, din cauză că Platforma DA, condusă de Andrei Năstase, a lansat mai multe atacuri la adresa sa.

„Răul pe care l-au făcut ei prin aceste critici mincinoase, prin această propagandă, au plantat aceste seminţe care ne-au adus pe noi, pe cei de dreapta, să fim într-o situaţie proastă”, a adăugat vicepremierul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite