Ion Sturza: Igor Dodon nu-şi va duce mandatul de preşedinte până la capăt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, consideră că Igor Dodon nu-şi va duce mandatul până la capăt. În opinia sa, şeful statului ar putea chiar urma calea lui Vlad Filat, ajungând la închisoare.

„Deja sunt semnale fin transmise în spaţiul public. Zilele acestea am aflat despre unele interpretări ale Curţii Constituţionale, impeachment ş.a.m.d. Ştiţi, la noi sunt mulţi maeştri ai impeachmentului”, a afirmat Ion Sturza la emisiunea „Important” de la TVC 21.

Sturza nu exlude „aniliharea fizică” a lui Igor Dodon „în stilul lui Vlad Filat”.

„Credeţi că Moscova va trimite forţele speciale la Chişinău sau Europa va spune „staţi, ce faceţi”. Nu, aşa cum s-a făcut şi cu alţii şi cum se face astăzi cu unii lideri politici marcanţi de la Chişinău”, a adăugat ex-premierul.

Fostul prim-ministru e de părere că şeful statului nu trebuie demis, decât cu excepţia unor cazuri extreme, precum cel de înaltă trădare: „când ar face un demers către Federaţia Rusă ca să aducă unităţile militare sau nu ştiu ce ar fi acolo, atunci clar”.

Întrebat dacă în curând liderul PDM, Vlad Plahotniuc, şi Igor Dodon vor începe un război politic, pe motiv că nu ar putea să „stea pe acelaşi tron”, Sturza afirmă că preşedintele ţării nu are şanse în faţa lui Plahotniuc.

„Unicul care a fost capabil şi a eşuat să-l contrabalanseze pe Vlad Plahotniuc, a fost Vlad Filat (...) Dodon, pentru mine şi pentru cei care îl cunosc, este o personalitate foarte slabă. Este un om lipsit de curaj, carismă, inteligenţă, de capacitatea malefică pe care o are Vlad Plahotniuc. El este din categoria muscă”, a declarat Ion Sturza.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite