Ion Sturza: Dodon a devenit o sculă foarte utilă pentru propaganda rusească. Poate să o termine ca Ianukovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, afirmă că Rusia nu are nevoie de Republica Moldova, iar preşedintele Igor Dodon este folosit ca instrument de propagandă pentru a umili România şi ţările din Occident.

„Dodon a devenit o sculă foarte utilă pentru propaganda rusească. De fapt, Federaţia Rusă n-au în cot ei de Republica Moldova. Ea vrea să umilească Occidentul, să umilească România prin aceste pupături (referindu-se la întrevederea dintre Igor Dodon şi Alexandr Lukaşenko) să aibă nişte imagini video pentru televiziune, pentru că eu sunt şocat de fiecare dată când vin la Chişinău câtă propagandă rusească astăzi este pe canalele moldoveneşti”, a declarat Ion Sturza vineri, 14 aprilie, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la ProTV Chişinău.

Fostul prim-ministru a mai adăugat că Igor Dodon ar putea sfârşi ca ex-preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, dacă va continua să ducă Moldova spre Est.

„Dodon se joacă cu focul, el poate să o termine ca Ianukovici şi v-o spun absolut sincer. În ţara asta sunt destui oameni activi, conştienţi şi care au grijă de viitorul copiilor lor (...) Sunt nişte valori pe care astăzi le împărtăşesc poate mai puţin de 50% din cetăţenii Republicii Moldova, dar aceşti cetăţeni sunt cu un mare simţ de responsabilitate faţă de sine, faţă de copiii lor. Care înţeleg că soarta lor şi a familiilor lor nu este în Est, este Vestul. Noi suntem o naţiune europeană şi vrem acolo. Şi aceştia sunt oameni foarte activi cărora le pasă şi e de ajuns un 5% din această masă de oameni să fie activă şi Dodon dispare”, a subliniat ex-premierul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite