Ion Ceban: Igor Dodon este oricând gata să se prezinte pentru judecata politică în faţa cetăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Ion Ceban, a comentat luni, 16 ianuarie, anunţul liberalilor privind intenţia de a organiza un referendum de demitere din funcţie a preşedintelui Igor Dodon, din cauză că şeful statului ar fi încălcat Constituţia atunci când l-a felicitat pe liderul sepratist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, cu victoria în alegeri.

„Înţelegem frustrările unuia dintre liderii unionişti din RM. Înţelegem că acţiunile preşedintelui Igor Dodon au creat isterie şi panică în rîndurile celor care nu vor o rezolvare definitivă a problemei transnistrene, a celor care nu vor consolidarea temeinică a statalităţii moldoveneşti, care nu vor păstrarea neutralităţii Republicii Moldova.

Calificăm declaraţiile domnului Mihai Ghimpu drept declaraţii cu iz, mai curînd, electoral decît politic. Le considerăm o tentativă de a-şi reabilita raitingul politic minor la care a ajuns de-a lungul anilor de pe urma unor actiuni contrare aşteptărilor cetăţenilor şi propriilor alegători.

Cît priveşte iniţiativa de organizare a referendumului republican privind destituirea preşedintelui Igor Dodon din funcţia de şef al statului, îi răspundem d-lui Ghimpu şi tutulor din actuala guvernare, că preşedintele Igor Dodon este oricînd gata să se prezinte pentru judecata politică în faţa cetăţenilor.

Preşedintele Igor Dodon este gata să-şi expună în mod repetat ideile şi intenţiile sale privind prezentul şi viitorul Republicii Moldova. Noi sîntem siguri, că majoritatea absolută a cetăţenilor ţării vor susţine poziţia preşedintelui Igor Dodon şi cetăţenii, o dată în plus, vor da o lecţie politică aspră actualei guvernări şi tuturor exponenţilor acesteia, inclusiv lui Ghimpu”, a declarat Ceban pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite