Igor Dodon pleacă din nou la Moscova. Va avea cea de-a patra întrevedere cu Vladimir Putin de la începutul anului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Igor Dodon bloknot-moldova.md
FOTO Igor Dodon bloknot-moldova.md

Preşedintele Igor Dodon anunţă că pleacă luni, 8 mai, într-o vizită de lucru în Federaţia Rusă, la invitaţia omologului său rus, Vladimir Putin. Într-o postare pe Facebook, şeful statului menţionează că aceasta este a treia vizită în Federaţia Rusă din acest an, transmite IPN.

Preşedintele a făcut referire la datele publicate recent de Biroul Naţional de Statistică cu privire la comerţul extern al Republicii Moldova în primul trimestru al anului. Potrivit lui, exportul de mărfuri în Federaţia Rusă a crescut cu 42%, ceea ce a compensat simţitor scăderea lui în perioada 2014-2016.

„În primele două luni ale anului, exportul de vin în Rusia s-a majorat aproximativ de cinci ori. Exportul de mere în Rusia – de 7,3 ori. Exportul de mere în Federaţia Rusă depăşeşte exportul în statele Uniunii Europene de 260 de ori. În pofida embargoului la legume în Rusia, exportul de mere moldoveneşti pe piaţa rusă a depăşit volumul merelor exportate în ianuarie-februarie 2014, până la embargou – 39 de mii de tone, comparativ cu 18 mii de tone”, menţionează şeful statului.

Igor Dodon susţine că şi în cazul altor mărfuri sunt tendinţe similare. În opinia sa, aceasta este rezultatul lucrului realizat pentru reluarea relaţiilor de parteneriat strategic cu Rusia.

Îniante de a-şi lua locul în avionul Chişinău-Moscova, Dodon i-a felicitat pe ceilalţi pasageri cu prilejul zilei de 9 Mai.

Amintim că, de la învestirea în funcţie a lui Dodon, aceasta va fi a patra întâlnire cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, dintre care trei la Moscova şi una la Bişkek.

De menţionat că preşedintele ţării nu a avut nicio întrevedere cu preşedinţii statelor vecine, Klaus Iohannis şi Petro Poroşenko. Asta deşi, anterior afirma că după vizita de la Bruxelles va urma una cu preşedintele Ucrainei sau României.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite