Igor Dodon: Nu sunt antieuropean, chiar dacă militez pentru relaţii bune cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Dacă conducerea Republicii Moldova nu va putea asigura, după următoarele alegeri parlamentare, o politică externă echilibrată, ţara îşi poate pierde statalitatea în următorii 5-10 ani. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Igor Dodon, la evenimentul de bilanţ al activităţii de un an în funcţia de preşedinte. Igor Dodon a spus că nu este antieuropean, chiar dacă militează pentru relaţii bune cu Federaţia Rusă, transmite IPN.

Conducerea Republicii Moldova trebuie să balanseze politica externă, să nu privească unilateral la ceea ce se întâmplă în jur. În realităţile geopolitice din lume şi din regiune, Moldova trebuie să aibă o relaţie bună şi cu vestul, şi cu estul, a spus Igor Dodon.

Preşedintele a subliniat că sarcina politicienilor este să creeze condiţii în care oamenii de afaceri să se poată ghida exclusiv de interesele comerciale. 

„Pentru business nu prezintă interes această luptă geopolitică: Europa – Uniunea Eurasiatică. Ei vor să facă comerţ. Vor să lucreze. Vor să creeze locuri de muncă. Şi nu trebuie puşi în faţa alegerii: Europa sau Rusia. Va fi profitabil să vândă 100 de tone de zahăr în Europa, să o facă! Va fi profitabil să vândă 20 de mii de tone de mere în Rusia, să vândă în Rusia! Iar noi, politicienii, trebuie să le asigurăm această posibilitate”, a declarat Igor Dodon.

Preşedintele a regretat poziţia unilaterală a Parlamentului şi Guvernului. „Nu am nimic împotrivă că sunt europeni. Dar nu trebuie să fie împotriva Rusiei, împotriva Uniunii Eurasiatice”, a mai spus şeful statului. Igor Dodon a insistat că doar poporul este în drept să indice politica internă şi externă a ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite