Igor Dodon: Miza lui Plahotniuc este restabilirea alianţei pentru integrare europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon consideră că miza liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care a anunţat că PDM este gata să susţină un candidat unic al forţelor proeuropene în lupta pentru şefia Capitalei, nu este doar scrutinul local.

În opinia sa, poziţia democraţilor reprezintă o încercare de a lansa mesaje şi negocieri pentru a crea premise de restabilire a „alianţei pentru integrare europeană, care se acoperă cu lozinci europene, dar de fapt îşi bate joc de cetăţenii Republicii Moldova”, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, şeful statului a menţionat că lupta de bază în alegerile locale şi parlamentare se va da între Partidul Socialiştilor şi restul partidelor de dreapta. 

„Sunt ferm convins că toţi conştientizează că toate partidele aşa numite proeuropene care sunt la guvernare sau opoziţie au falimentat politic. Este evident că la următoarele alegeri parlamentare, stânga politică pro-statalism, PSRM, va obţine victorie”, a adăugat Igor Dodon.

Preşedintele consideră că partidul pro-prezidenţial, PSRM, are şanse reale să învingă în alegerile locale de la Chişinău şi Bălţi şi la alegerile parlamentare din toamnă. În acest sens PSRM îşi va înainta candidaţii după decizia oficială a Comisiei Electorale Centrale privind data alegerilor.

Vlad Plahotniuc a anunţat că PDM nu va avea un candidat propriu la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, dar este gata să susţină un candidat unic la partidelor proeuropene şi de dreapta. Potrivit lui, un candidat comun al Partidului Acţiune şi Solidaritate, Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidului Liberal şi Partidului Popular European, susţinut de PDM, are şanse reale să câştige alegerile locale noi în municipiul Chişinău şi să fie oferită o înfrângere categorică socialiştilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite