Igor Dodon îndeamnă alegătorii să nu voteze „geopolitic”: Nu va veni Moscova sau Bucureşti să facă ordine în Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon presedinte.md

Preşedintele Igor Dodon a votat duminică, 3 noiembrie, în cadrul alegerilor locale din Chişinău. Şeful statului a afirmat că nu trebuie de votat pentru un primar care a isterizat societatea în ultima perioadă şi care a lansat mesaje geopolitice.

Igor Dodon a declarat că în ultimii 15 ani în Chişinău există o situaţie „destul de stranie”. 

„Deseori se votează nu pentru cineva, dar împotriva cuiva. Deseori se votează răul ce mai mic. Foarte des se votează geopolitic. Mesajul meu către chişinăeuieni este foarte simplu: Nu va veni Moscova, Bucureşti, Bruxelles sau Kiev să facă ordine la noi în Chişinău. În Chişinău ordine vom face noi. Profesioniştii, oamenii care ştiu ce trebuie de făcut în Chişinău. Nu călcaţi pe aceeaşi greblă pe care am călcat toţi în ultimii ani. Foarte des mergeam la vot, o bună parte din chişinăuieni, chiar dacă ştiam că nu e cel mai bun candidat, dar foarte des se vota „hai să-l votăm pentru că geopolitic, vine ciuma”. Poate ajunge de data asta să lăsă experimentele, să lăsăm persoanele care isterizează. Oare ne trebuie în Chişinău cineva să facă isterică cum a făcut săptămânele trecute?”, a declarat Igor Dodon.

 Amintim că în primul tur de scrutin, Andrei Năstase a obţinut 31% din voturi, iar Ion Ceban 40,2%. Însă, candidaţii cu cel mai bun scor electoral din primul tur, precum Dorin Chirtoacă (10,1%) sau Octavian Ţîcu (4,76%), au anunţat că îl vor sprijini în turul doi pe Andrei Năstase, pentru că ar fi candidatul proeuropean, în timp ce Ion Ceban, reprezentând partidul lui Igor Dodon, ar promova interesele Rusiei, cel puţin aşa susţin contracandidaţii acestuia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite