Igor Dodon, către FMI: Sunt categoric împotriva faptului ca cetăţenii Republicii Moldova să întoarcă banii furaţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Dodon a avut vineri, 24 februarie, o întrevedere cu misiunea FMI, condusă Ben Kelmanson. În cadrul întâlnirii, şeful statului şi-a exprimat dorinţa de a continua colaboarea cu FMI, însă nu cu orice preţ.

„Această cooperare trebuie să fie în interesul Republicii Moldova şi al cetăţenilor săi. Am subliniat că sunt pe de o parte îngrijorat, pe de altă parte nu susţin mai multe prevederi ale Memorandumului de cooperare cu Republica Moldova, în partea ce ţine de reforma sistemului de pensionare, îngheţarea creşterilor salariale, majorarea tarifelor, limitarea volumului alocaţiilor pentru subvenţiile în agricultură”, a menţionat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.


Preşedintele a avertizat FMI-ul că va bloca legea amnistiei în forma sa actuală. De asemenea, el şi-a expus nemultumirea vizavi de faptul că Guvernul a transformat în datorie publică miliardul de dolari sustras din sistemul bancar moldovenesc.

M-am expus categoric împotriva faptului ca cetăţenii Republicii Moldova să întoarcă banii furaţi. Voi insista pe anularea legii miliardului. Voi depune toate eforturile ca banii să fie rambursaţi de cei care au fost implicati in acest furt, voi pleda pentru penalizarea celor care se fac de vină, confiscarea şi vânzarea activelor celor care au fost direct sau indirect implicaţi în fraudă”, a adăugat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite