Ghimpu prezice o victorie a socialiştilor şi a democraţilor la parlamentare: Totul este făcut ca cetăţenii să voteze deputatul lui Dodon şi a lui Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, consideră că circumscripţiile electorale au fost formate în aşa fel ca victoria să le fie asigurată socialiştilor şi democraţilor. Preşedintele PL afirmă că PD şi PSRM conduc ţara şi în aceste, dar o vor conduce şi după parlamentarele din 2018.

„Excluderea suburbiilor din circumscripţia una sau alta, fie din Botanica, Centru sau Rârşcani, demonstrează repartizarea între ei a secţiilor de votare. Noi doar cunoaştem că Capitala a fost salvată toţi anii aceştia pentru că avem suburbii, acum dacă noi am exclus suburbiile cine va câştiga? Nici vorbă nu poate fi că aceste circumscripţii sunt făcute aşa cum spun ei: „ca cetăţeanul să-şi aleagă deputatul său”, toate circumscripţiile şi legea sunt făcute ca cetăţenii să voteze deputatul lui Plahotniuc şi a lui Dodon”, a declarat Mihai Ghimpu joi, 8 noiembrie, într-o conferinţă de presă.

Liberalul a menţionat că PSRM şi PDM se pregătesc de o nouă guvernare: „O să vedeţi că aşa o să fie. Aşa cum guvernează şi acum, cum rezolvă problemele, cum fac aşa ca să avem în aceeaşi secundă doi preşedinţi”.

Totodată, Ghimpu îşi pune speranţa în faptul că Curtea Constituţională va declara până la urmă neconstituţională lege privind trecerea la sistemul electoral mixt, în urma unei sesizări depuse de PL.

„Sunt grave încălcări, este violată Constituţia şi numai aşa putem vorbi de revenirea la sistemul vechi, cum a fost”, a conchis liderul PL.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite