Fostul deţinut politic de la Tiraspol Alexandru Leşco candidează pe lista Mişcării Populare la europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În lista depusă ieri de PMP la Biroul Electoral Central pentru alegererile din 25 mai se regăseşte şi Alexandru Leşco, care a stat 12 ani în temniţile transnistrene.

Europarlamentarul Cristian Preda, ales în mandatul trecut din partea PDL, deschide lista PMP la europarlamentarele din acest an. Pe următoarele locuri se află Siegfried Mureşan, fost consilier al preşedintelui Comisiei pentru afaceri europene a Bundestag-ului, iar din 2009 până în 2011 a lucrat la Parlamentul European ca asistent; fostul ministru de Externe Teodor Baconschi; deputatul Cristian Petrescu; omul de afaceri Woetsch Gunther; fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu, fosta preşedintă a Federaţiei Române de Tenis Ruxandra Dragomir, iar pe locul 8 Alexandru Leşco, care a fost condamnat la Tiraspol în lotul Ilaşcu şi a stat 12 ani în închisorile separatiste.

În ultimii ani, Alexandru Leşco a participat la mai multe întâlniri cu românii din Basarabia ale Elenei Băsescu şi Eugen Tomac, pe când aceştia erau în PDL. De anul trecut el este consilierul deputatului Eugen Tomac şi se ocupă de biroul acestuia de la Chişinău. „Nu prea cred să trec, pentru că partidul e tânăr, dar speranţa moare ultima. Mă bucur că pot să pun umărul la succesul Mişcării Populare“, a declarat fostul deţinut de la Tiraspol pentru „Adevărul“.

„Mişcarea Populară este un partid care promovează oamenii care au demonstrat că patriotismul nu este doar un simplu slogan, ci s-au jertfit pentru demnitatea poporului nostru. Alexandru Leşco este unul dintre puţinii români care s-a sacrificat pentru un ideal în care crede şi mă bucur că a acceptat să fie parte din echipa PMP în această compeţie. El este un simbol care va face faţă cu cinste provocărilor de la Bruxelles şi va ajuta enorm Republica Moldova“, a spus liderul Mişcării Populare, Eugen Tomac.

Alexandru Leşco a fost eliberat din închisorile separatiste în 2004, după ce a ispăşit toţi cei 12 ani la care a fost condamat de tribunalul stalinist de peste Nistru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite