Experţii NATO, în vizită în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO
FOTO

Un grup de experţi din cadrul Departamentului pentru politici de apărare şi planificare a apărării NATO, responsabili de implementarea Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare pentru Republica Moldova, îşi încheie miercuri, 24 ianuarie, vizita de lucru la Chişinău, care a început acum două zile.

Vizita a avut ca scop evaluarea fazei întâi a Iniţiativei, care cuprinde elaborarea documentelor de politici în domeniul apărării şi identificarea posibilităţilor prin care NATO poate sprijini Republica Moldova în faza a doua de implementare, se spune într-un comunicat al Ministerului Apărării, citat de IPN.

Republica Moldova este parte a Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare din 2015 şi beneficiază de asistenta privind dezvoltarea capacităţilor curente de apărare. Asistenta constă în ajustarea legislaţiei naţionale la cea internaţională şi a Strategiei de securitate. 

Totodată, accentul este pus pe revizuirea şi definitivarea riscurilor şi ameninţărilor cu caracter militar la adresa securităţii Republicii Moldova.

Republica Moldova a fost invitată de către Alianţa Nord-Atlantică să adere la Iniţiativa de Consolidare a Capacităţilor de Apărare în cadrul Summit-ului NATO din 2014. 

Iniţiativa prevede asistenţă la analizarea capacităţilor curente de apărare şi identificare a domeniilor care trebuie dezvoltate. Ulterior, în iunie 2015, miniştrii apărării din ţările membre ale NATO au aprobat pachetul de asistenţă „Consolidarea capacităţilor de apărare pentru Republica Moldova”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite