Ex-premier, despre cererea de aderare a Moldovei la UE: O acţiune de PR politic. Conflictul din Ucraina nu are cum grăbi procesul de aderare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu
Ion Chicu

Ex-premierul Ion Chicu consideră că semnarea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană „este o acţiune de PR politic”.

„Acest conflict din Ucraina nu are cum grăbi procesul de aderare a noastră la UE. Este o acţiune de PR politic. Sperăm că măcar statutul de candidat la aderare ne va fi acordat în termeni de timp rezonabili. Aderarea la UE este un proces care necesită o muncă enormă, iar actuala guvernare nu ştie să muncească. Nu sunt deprinşi cu asta”, a scris Ion Chicu pe Facebook.

Preşedintele Maia Sandu a semnat joi, 3 martie, cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Cererea, care este adresată preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, ţară care deţine preşedinţia Consiliului UE, a fost cosemnată de speakerul Parlamentului, Igor Grosu, şi premierul Natalia Gavriliţa.

Amintim că ex-viceministrul de Externe, actualmente membru al Consiliului Suprem de Securitate, Iulian Groza, a oferit mai multe explicaţii cu privire la procesul de aderare la Uniunea Europeană, după ce autorităţile de la Chişinău au anunţat că intenţionează curând să depună o cerere de aderare.

Iulian Groza a precizat, într-o postare pe Facebook, că este important să înţelegem că cererea de aderare la UE nu înseamnă că Moldova, alături de Ucraina şi Georgia vor fi primite în regim fulger în UE. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite