Premierul, după întrevederea cu cei 28 de ambasadori UE: „Nu mai avem mult timp. Trebuie să continuăm reformele în justiţie, liberalizarea economiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iurie Leancă, premierul Republicii Moldova
Iurie Leancă, premierul Republicii Moldova

După reuniunea cu cei 28 de ambasadori ai Comitetului pentru Politică şi Securitate al UE, premierul Iuriea Leancă a declarat că speră că în urma discuţiilor, la anul, Republica Moldova va beneficia de mai multe proiecte.

„Până la Summit nu a mai rămas mult timp astfel, un schimb de opinii pe calendarul acţiunilor, pe obiectivele pe care am dori să le realizăm la Summitul de la Vilnius, dar şi după Vilnius a fost un prilej foarte bun. Le-am povestit ce facem noi pentru a crea locuri de muncă, ce facem în domeniul combaterii corupţiei, diversificării resurselor energetice. Este foarte important să ştie care sunt obiectivele şi cu ce ne pot sprijini. Decizia lor de a ne sprijini cu şi mai multă intensitate este una evidentă. Sper că anul viitor, vom putea beneficia şi de mai multe proiecte, nu mă refer doar la partea financiară şi politică“, a declara premierul.

Totodată, Iurie Leancă a menţionat că în cadrul întrunirii s-au discutat şi problemele Republicii Moldova. „Au fost de acord că este extrem de important să continuăm reformele în justiţie, în alte instituţii de forţă, în liberalizarea economiei, înbunătăţirea mediului de afaceri. Nu ne-a mai rămas mult timp. Trebuie să demonstrăm cetăţenilor noştri nu doar că arărtăm ca europenii şi avem o istorie comună şi că limba noastră este limba oficială a UE, dar şi că dorim să acţionăm ca europenii în baza aceloraşi valori şi standarde“, a mai spus Iurie Leancă.

Au menţionat că Republica Moldova este lider în această regiune a Parteneriatului Estic. Iurie Leancă, premierul Republicii Moldova 

Reamintim că la Chişinău se află 28 de ambasadori ai Comitetului pentru Politică şi Securitate al Consiliului Uniunii Europene, care reuneşte reprezentanţii tuturor statelor membre ale UE la nivel de Ambasador, constituind o verigă importantă în procesul decizional intern al UE în domeniul Politicii Externe şi de Securitate Comună. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite