După Londra, Dublin, Bologna, există riscul de a se epuiza buletinele de vot şi la Roma, Bucureşti şi Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Republicii Moldova în Italia, Stela Stângaci, a făcut apel către cetăţenii moldoveni stabiliţi la Roma să meargă la vot la secţia de votare din incinta misiunii diplomatice, pentru că la secţia de lângă staţia Termini de pe Via di Porta San Lorenzo, există riscul de a se epuiza buletinele de vot. De asemenea, la o secţie de votare din Bologna, Dublia, Londra au fost deja epuizate buletine de vot.

UPDATE ORA 21.00 Cetăţenii moldoveni nu mai pot vota în zece secţii de votare de peste hotare deoarece s-au sfârşit buletinele de vot. Secţiile de votare care au rămas fără buletine sunt la Stratfort (Marea Britanie), Bucureşti (România), Parma şi Padova (Italia), ambele secţii din Moscova (Rusia), Dublin (Irlanda), ambele secţii din Paris şi la secţia Villeneuve Saint Georges (Franţa). Informaţia a fost precizată pentru IPN de către Rodica Sârbu, comunicatoarea Comisiei Electorale Centrale.


Pe reţelele de socializare cetăţenii moldoveni postează secvenţe video şi fotografii cum oamenii continuă să formeze cozi la secţiile de votare şi să întocmească petiţii prin care se plâng că le-a fost îngrădit dreptul la vot.

Până la ora 20.30, au votat aproape 129 de mii de cetăţeni moldoveni în străinătate. Cifra depăşeşte cu peste două ori prezenţa la vot în primul tur al scrutinului prezidenţial.

CEC anunţă că la Bucureşti şi Moscova buletinele de vot sunt pe cale de epuizare ca urmare a votului masiv din diasporă.

Potrivit ambasadoarei, până la ora 17.00, la această secţie au votat deja peste două mii de alegători. 

„Vă rugăm foarte mult să votaţi la sediul Ambasadei, de pe strada Francesco Cherubini, 27, astfel încât să reuşim cu toţii să ne exercităm dreptul la vot”, a scris diplomata pe Facebook.

Unii internauţi aflaţi în Italia au scris în grupul „Adoptă un vot” că şi la Bologna s-au epuizat buletinele de vot.

Mai mulţi moldoveni stabiliţi l-a Dublin ne-au spus că au fost informaţi despre faptul că s-au epuizat buletine de vot. Mai mulţi oameni nu au reuşit să voteze.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite