Alegeri Republica Moldova, turul doi. Maia Sandu cere demisia ministrului de Externe şi a preşedintelui CEC pentru restricţionarea dreptului la vot în diasporă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură video privesc.eu
FOTO captură video privesc.eu

Candidata proeuropeană la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, cere demisia ministrului de Externe de la Chişinău, dar şi a preşedintelui CEC, după ce mii de cetăţeni nu-şi pot exercita dreptul la vot, pe motiv că în unele secţii de votare s-au epuizat buletinele de vot, iar în altele sunt pe cale să se epuizeze.

„Oamenii din diasporă stau în rânduri enorme pentru a vota!

Dragii noştri, în unele secţii de votare din afara ţării numărul buletinelor de vot e pe sfîrşite. Nu plecaţi. Iar pentru fiecare vot obstrucţionat în afara ţării, sunaţi acasă şi aduceţi două voturi aici, în ţară!

Nu pot ei fura cât putem noi vota! 

La Londra, în secţia de vot Stratford (nr. 336), s-au terminat buletinele de vot, în timp ce sute de cetăţeni aşteaptă afară pentru a vota.

Cer demisia ministrului Afacerilor Externe şi a preşedintei Comisiei Electorale Centrale, ca principali responsabili de acest dezastru.

Totodată, depunem plîngere penală împotriva acestor doi demnitari pentru obstrucţionarea dreptului de vot al cetăţenilor Republicii Moldova garantat de Constituţie”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite