Dorin Chirtoacă, suspendat din funcţia de primar de Chişinău: M-am aşteptat la o astfel de decizie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost suspendat din funcţie vineri, 28 iulie, după ce instanţa a admis demersul procurorilor în acest sens. Avocaţii edilului califică hotărârea judecătorilor ca fiind „incorectă şi ilegală” şi afirmă că o vor contesta la Curtea de Apel.

Chirtoacă nu se arată surprins de decizia magistraţilor: „Eram pregătit. Se vedea de ieri presiunea enormă din partea procuraturii. Până la urmă pe mine mă interesează să mergem înainte cu aflarea adevărului în acest şi să fie clarificate toate aspectele care nu au reuşit să fie lămurite pe parcursul urmării penale”.

Dorin Chirtoacă a fost escortat în seara de joi, 25 mai, la sediul CNA, după ce în biroul edilului au fost efectuate mai multe percheziţii de către oamenii legii. Primarul este bănuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă în „dosarul parcărilor”.

În acest context, liberalii au anunţat că părăsesc majoritatea parlamentară, însă au învinuit Kremlinul şi pe preşedintele Dodon că ar sta în spatele reţinerilor liberalilor din ultima vreme.

Ulterior, Mihai Ghimpu afirma că în spatele arestării lui Dorin Chirtoacă ar sta Vlad Plahotniuc, Igor Dodon şi Anatol Şalaru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite