Dorin Chirtoacă îi cheamă la dezbateri pe Ion Ceban şi Andrei Năstase: „Ieşiţi din vizuină”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Liberal la funcţia de primar de Chişinău, Dorin Chirtoacă, s-a adresat presei cu o solicitare ca să organizeze dezbateri electorale cu toţi candidaţii, care „poate dura câteva ore şi o jumătate de zi dacă trebuie”. Liberalul îşi doreşte să se întâlnească la dezbateri în mod special cu Andrei Năstase, Blocul ACUM, şi Ion Ceban, PSRM, pe care îi acuză că „se ascund”.

Dorin Chirtoacă vrea ca prin organizarea unei asemenea dezbateri ample, competiţia electorală să fie una corectă. Potrivit lui, deocamdată, campania „este pe bază de manipulare”, prin publicitate stradală etc.

„Unde să fie invitaţi toţi candidaţii, ca prin comparaţie cetăţenii să-i poată vedea pe toţi, ca să-i aleagă pe baza de competenţă, pe bază de capacitate. Nu pe bază de publicitate, bani băgaţi în campanie cu nemiluita, fără limită, prin manipulări cu televiziunile proprii făcute pe bani furaţi”, a declarat Dorin Chirtoacă într-o conferinţă de presă.

Liberalul le-a adus mai multe acuzaţii candidaţilor Ion Ceban şi Andrei Năstase.

În privinţa lui Ion Ceban, Dorin Chirtoacă a subliniat că a solicitat Consililului Electoral de Circumscripţie Chişinău, dar şi Comisiei Electorale Centrale, ca socialistul să fie exclus din cursa electorală „pentru că a umplut oraşul cu panouri” electorale, fără a indica cheltuielile reale în raportul financiar. În plus, liderul PL susţine că banii din campania lui Ion Ceban provin din Rusia. Chirtoacă nu a ezitat să-l acuze pe Ion Ceban şi de faptul că şi-ar face campanie electorală pe seama proiectelor pe care liberalul le-a realizat anterior din funcţia de primar de Chişinău.

Cât despre Andrei Năstase, Dorin Chirtoacă a dat de înţeles că acesta nu a reuşit mare lucru la conducerea Ministerului de Interne.

„Poliţiştii vor să-l voteze numai să scape de el de la MAI. Nu este banc, este o realitate spusă de poliţişti pe stradă”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Chirtoacă spune că a citit programul electoral al lui Năstase şi a găsut „mult text şi nimic concret”.

În acest sens, liberalul a spus că una din întrebările sale pentru Năstase din eventualele dezbateri publice va fi cum intenţionează acesta să reducă preţul la apă şi gaz, promisiune indicată în program.

„Dumnealui e în toate minţile? Competenţa tarifelor este la ANRE. Cine o sp modifice? Nici Guvernul, nici Primăria nu are competenţa”, a spus Chirtoacă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite