Dodon vrea demisia lui Şalaru după vizita la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lui Igor Dodon nu i-au placut declaratiile lui Salaru facute la Bucuresti. FOTO: Adevarul
Lui Igor Dodon nu i-au placut declaratiile lui Salaru facute la Bucuresti. FOTO: Adevarul

PSRM va iniţia o moţiune de cenzură prin care cere demisia ministrului Apărării. „Anatol Şalaru trebuie să fie tras la răspundere penală pentru trădare de Patrie”, se anunţă într-un comunicat al socialiştilor.

„PSRM declară indignarea faţă de declaraţiile ministrului Apărării al Moldovei, Anatol Şalaru, privind necesitatea de a crea o armată comună cu România. Declaraţia respectivă a fost făcută de ministru în cadrul vizitei sale la Bucureşti. Astfel de acţiuni reprezintă o violare gravă a independenţei şi neutralităţii constituţionale a Republicii Moldova. S-a comis o crimă împotriva Republica Moldova, crimă calificată drept „trădare de stat”, scrie în comunicat.

Potrivit socialiştilor, în Moldova a fost creat un cabinet de miniştri de orientare extremistă de dreapta, în care posturile-cheie au revenit reprezentanţilor Partidului Liberal de extremă-dreaptă.  

PSRM declară că va depune o moţiune de cenzură împotriva ministrului Apărării al Moldovei. „Noi cerem demisia imediată a lui Anatol Şalaru şi urmărirea penală pentru trădare de stat. Toţi miniştrii reprezentanţi ai altor partide, inclusiv prim-ministrul, Valeriu Streleţ, care nu vor susţine condamnarea declaraţiilor lui Şalaru şi la demiterea acestuia, vor deveni complici la crima comisă. Aceasta va fi o nouă dovadă a caracterului extremist de dreapta al actualului Guvern”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite