Dodon vrea constituirea unui consiliu din care vor face parte foştii preşedinţi, prim-miniştri şi speakeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Ziua Independenţei Republicii Moldova, Igor Dodon i-a invitat pe foştii preşedinţi, prim-miniştri şi preşedinţi ai Parlamentului la Preşedinţie „pentru a discuta despre situaţia din ţară şi perspectivele de dezvoltare”.

În opinia invitaţilor, în istoria ţării au fost perioade atât pozitive, cât şi negative, dar situaţia actuală în care se află Moldova provoacă îngrijorare, deoarece, în toţi cei 27 de ani de independenţă, nu a existat atîta dezbinare şi ostilitate, se arată într-un comunicat de presă emis de Preşedinţie.

În acest context, foştii conducători ai Republicii Moldova şi-au exprimat convingerea că obiectivul guvernării actuale şi a celei viitoare îl reprezintă consolidarea societăţii, depăşirea problemelor şi controverselor existente. 

Participanţii la discuţie i-au mulţumit preşedintelui pentru invitaţie, menţionând necesitatea organizării unor astfel de întrevederi cu regularitate pentru a căuta în comun soluţii optime.

„Ţinând cont de această propunere şi din necesitatea stringentă de stabilizare a situaţiei interne în Republica Moldova, am anunţat despre decizia de constituire a unui Consiliu Consultativ Permanent pe lîngă Preşedintele ţării, din care vor face parte foştii preşedinţi, prim-miniştri şi preşedinţi ai Parlamentului. Se preconizează ca întrevederile membrilor Consiliului să se desfăşoare periodic, în cadrul lor fiind puse în dezbatere chestiuni de actualitate de pe agenda de lucru”, a afirmat Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite