Dodon respinge invitaţia de a participa la marşul LGBT şi anunţă organizarea unui eveniment pentru susţinerea familiei tradiţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Dodon a refuzat invitaţia unuia din reprezentanţii Amnesty International, Veaceslav Tofan, făcută miercuri, 22 februarie, de a participa la marşul LGBT ce va avea loc la Chişinău în luna mai. Tofan a vrut ca în aşa mod şeful statului să demonstreze că este al tuturor.

„Preşedintele într-adevăr este al tuturor şi dumnealui participă la evenimentele care sunt proprii tuturor în societatea noastră, comune ca şi tradiţii, obiceiuri, valori”, a subliniat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Ion Ceban, într-o postare pe Facebook.

El a mai adăugat că „exact ca şi anul trecut, va fi organizat un amplu program de evenimente în susţinerea familiei tradiţionale la care preşedintele va participa neapărat. Mai mult decât atât, tot pentru această perioadă sunt preconizate lansarea mai multor iniţiative din partea Preşedinţiei în sprijinul familiei tinere, a maternităţii, copiilor, programe care vor avea ca scop fortificarea instituţiei familiei”, a conchis Ceban.

Amintim că Igor Dodon se declară un aprig susţinător al valorilor tradiţionale. În campania electorală el a pus mare accent pe ideea apărării şi promovării valorilor creştine. Nu a ezitat să apară în fotografii alături de preoţi, fiind totodată şi susţinut deschis de către unii dintre aceştia.

În plus, cu acest prilej, Dodon a criticat oponenţii săi politici, afirmând că Maia Sandu este susţinută de comunitatea LGBT, dorind astfel să o discrediteze.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite