Dodon îi promite ambasadorului Rusiei la Chişinău că cei care au interzis accesul delegaţiei ruse în Moldova vor fi traşi la răspundere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a avut vineri, 28 iulie, o întrevedere cu ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşin. Cei doi au vorbit despre incidentul de joi, 27 iulie, când un grup de interpreţi ruşi, dar şi un deputat al Federaţiei Ruse au fost reţinuţi şi deportaţi de pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

„Încă o dată am discutat despre provocarea de ieri a Guvernului privind interzicerea accesului artiştilor ruşi pe teritoriul Republicii Moldova. Ne vom clarifica cu fiecare caz în parte a provocării de ieri. Reiterez poziţia mea: O astfel de atitudine este inadmisibilă. Toţi care se preocupă de provocări şi ruperea relaţiilor noastre bilaterale cu Federaţia Rusă vor fi depistaţi şi va veni timpul când îi vom trage la răspundere. Nimeni nu este uitat, nimic nu se uită”, a menţionat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Un grup de artişti ruşi care intenţionau să participe la manifestaţiile din Transnistria cu ocazia aniversării a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii a fost reţinut joi, 27 iulie, pe Aeroportul internaţional Chişinău. Aceştia au fost deportaţi.

De asemenea, deputatului Dumei de Stat de la Moscova Pavel Şperov i-a fost interzis accesul în Republica Moldova. În pofida faptului că oficialul rus ar fi prezentat paşaportul său diplomatic, autorităţile moldovene nu l-au lăsat să părăsească Aeroportul Internaţional Chişinău şi l-au trimis înapoi în Federaţia Rusă cu prima cursă.

De menţionat că evenimentul spre care se îndrepta delegaţua rusă nu a fost coordonat cu Ministerul Afacerilor Externe, motiv pentru care Chişinăul l-a avertizat atât pe ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametşin, dar şi pe vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, ca oficialii ruşi să se abţină de la participarea la acţiunile din Transnistria.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite