Dodon, mesaj la zece ani de la protestele din 7 aprilie 2009: „Un alt 7 aprilie, ruşinos şi fără sens, nu trebuie să se mai repete”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a calificat protestele violente anticomuniste din 7 aprilie 2009, din centrul Chişinăului, soldate cu devastarea clădirii Parlamentului şi a Preşedinţiei, drept „tentativă de lovitură de stat, când a fost scrisă una din paginile negre din istoria recentă a Republicii Moldova”.

„Acea declanşare a urii şi a frustrării din partea perdanţilor politici a dus la distrugerea instituţiilor de stat, la profanarea simbolurilor ţării, la haos la scară naţională şi la promovarea unei generaţii de politicieni care au reuşit să compromită însuşi conceptul de democraţie în Republica Moldova”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele ţării i-a întrebat retoric pe cetăţeni, pe tineri, pe toţi cei care sincer au ieşit în stradă, au protestat în speranţa că lucrurile se vor schimba spre bine şi au adus dreapta la guvernare: „Sunteţi mulţumiţi de rezultat? S-a transformat Moldova într-un loc de trai mai bun?”.

„Vă place că după 2009 s-a furat miliardul din sistemul bancar, că oamenii sunt cuprinşi de deznădejde, că au plecat sute de mii de moldoveni, că satele sunt depopulate şi distruse, că s-a înrădăcinat şi mai tare corupţia, că aveţi o clasă politică de care vă e ruşine, care s-a compromis într-un hal fără de hal, iar idealurile voastre au fost călcate în picioare de politicienii care v-au folosit atunci şi au venit la guvernare?”, a menţionat Dodon.

În opinia sa, „un alt 7 aprilie, ruşinos şi fără sens, nu trebuie să se mai repete”. 

„E o lecţie dură pentru noi toţi. Şi, în general, consider că a trecut vremea de aruncat pietre. E vremea de adunat pietre pentru a zidi, pentru a edifica, pentru a crea un viitor mai bun pentru această ţară, pentru întreaga societate”, a spus Dodon.

Potrivit lui, „e timpul să întoarcem o nouă pagină politică în istoria Republicii Moldova”. 

„Una mai luminoasă, mai optimistă, mai plină de speranţă, scrisă cu mai multă responsabilitate şi grijă de oameni. Şi aşa vom face, cu înţelepciune şi cumpătare în decizii şi acţiuni”, a conchis preşedintele.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite