Dodon, îngrijorat că tratatul de frontieră moldo-român încă nu a fost semnat: Nu este un semnal bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon afirmă că nu este un semnal bun faptul că tratatul de frontieră dintre România şi Republica Moldova încă nu a fost semnat. Şeful statului e de părere că România nu vrea să recunoască statalitatea Republicii Moldova.

„România tot timpul se laudă cu aceea că au fost primii care au recunoscut independenţa, dar nu au vrut să semneze tratatul de frontieră. Ei spun că recunosc statul Republica Moldova. Frontiera nu vreţi să o semnaţi, înseamnă că nu recunoaşteţi statalitatea, înseamnă că ce fel de prieteni sunteţi voi?”, s-a întrebat retoric Igor Dodon marţi, 20 martie, într-un interviu pentru Adevărul.

Preşedintele a subliniat că „nu întâmplător nu a fost semnat tratatul de frontieră şi este un semnal nu bun pentur noi”.

Potrivit şefului statului, dacă într-adevăr oficialii de la Bucureşti sunt sinceri când afirmă că recunosc independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova, nu ar trebui să fie o problemă semnarea documentului respectiv.

„Atunci da, noi o să vă credem. Eu vreau să vă cred, dar ceea ce declaraţi şi ceea ce fac unele curente cu susţinerea tacită (a unionismului) şi uneori directă a politicienilor din România, pe noi ne pune în gardă”, a notat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite