Dodon: Foarte des am rolul de pompier faţă de Federaţia Rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon susţine că, de când a preluat mandatul de preşedinte al Republicii Moldova, are rolul unui pompier, pentru că ar fi nevoit să stingă iniţiativele negative ale Guvernului de la Chişinău faţă de Federaţia Rusă.

„Pe parcursul ultimului un an, eu foarte des am rolul de pompier, când trebuie să sting acele iniţiative negative pe care le lansează Guvernul Filip faţă de Federaţia Rusă”, a spus Igor Dodon într-un interviu pentru Sputnik Moldova.

Şeful statului a lăudat politica Moscovei în raport cu Chişinăul, precizând că „Federaţia Rusă ne-a deschis piaţa, noi am exportat masiv unele categorii de produse anul trecut în Rusia”. 

„Noi avem un record de export de fructe, de mere - 214.000 tone. Federaţia Rusă a mers la întâmpinare la rugămintea mea şi a început să rezolve problemele migranţilor”, explică preşedintele.

Potrivit lui, Guvernul de la Chişinău „a răspuns doar cu acţiuni şi declaraţii agresive”. 

„Toată această perioadă eu am încercat şi mi-a reuşit să conving Federaţia Rusă să nu aprobe decizii care ar duce la unele pierderi pentru economia Republicii Moldova”, a afirmat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite