Dodon a discutat cu preoţii despre relaţia dintre Biserică şi societate: „Ortodoxia este piatra de temelie a statalităţii moldoveneşti” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a vizitat luni, 3 iulie, regiunea de nord a Republicii Moldova la invitaţia PS Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni. Şeful statului a avut mai multe întrevederi atât cu reprezentanţii autorităţilor locale, cât şi cu peste o sută de preoţi. Preşedintele nu a mers cu mâna goală la drum, dar a luat cu el 8.000 de cărţi de religie pe care le-a donat bibliotecilor parohiale din Edineţ, Donduseni, Ocnita şi Briceni.

„Ortodoxia este piatra de temelie a statalităţii moldoveneşti. Anume Ortodoxia a format identitatea moldovenească, a influenţat formarea tabloului lumii şi a valorilor poporului moldovenesc. Ortodoxia reprezintă acea forţă care consolidează majoritatea etniilor din Moldova – moldoveni, ruşi, ucraineni, bulgari, găgăuzi, ş.a. – mărturisitori ai Ortodoxiei”, a scris Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Potrivit preşedintelui, consolidarea oricărei societăţi, legătura armonioasă a trecutului, prezentului şi viitorului nostru sunt posibile doar pe un fundament moral-spiritual. 

image
image
image
Igor Dodon si preotii presedinte.md
Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite