Dodon, despre majorarea vârstei de pensionare: Genocid social! Guvernarea tratează oamenii ca pe instrumente de muncă, nu ca pe fiinţe umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul preşedinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, se arată nemulţumit de un proiect de la al Ministerului Muncii care prevede majorarea vârstei de pensionare, pentru femei de la 57 la 62 de ani, iar pentru bărbaţi de la 62 la 65 de ani. Dodon susţine că această reformă reprezintă un genocid social.

„Guvernarea implementează în grabă reforme antisociale, de frică să nu fie blocate aceste iniţiative de către preşedinte, dupa învestirea în funcţie.

După deschiderea unui oficiu NATO, ei acum majorează vârsta de pensionare. Oamenii şi aşa trăiesc puţin, mulţi nici nu ajung la vârsta pensiei. Iată de ce aceast reformă e un fel de genocid social, ea tratează oamenii ca pe instrumente de muncă, nu ca pe fiinţe umane.

Sunt împotriva acestei iniţiative a Guvernului. Oricare ar fi argumentele guvernării, trebuiau mai întâi să mărească speranţa de viaţă, trebuiau să mărească salariile, trebuiau să ofere suport social pentru cei care sunt supuşi acestei nedreptăţi. Mai bine se ocupau de crearea locurilor de muncă.

Această guvernare a demonstrat o dată în plus că îndeplineşte orbeşte comenzile FMI şi nu e capabilă să asigure protecţie economică cetăţenilor. Ea trebuie schimbată şi va fi schimbată”, se arată într-un mesaj postat de Dodon pe Facebook.

Amintim că un proiect de lege privind reforma sistemului de pensii, înaintat spre consultări publice de către Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, prevede că vârsta de pensionare în Republica Moldova va creşte gradual, începând cu 2017, de la 57 până la 62 de ani – pentru femei şi de la 62 până la 65 de ani – pentru bărbaţi.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite