Dodon, despre faptul că ar putea fi declarat persona non grata în Ucraina: Câţiva deputaţi care au făcut „maidan“ nu reprezintă poziţia oficială a ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul socialiştilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a răspuns acuzaţiilor lansate de contracandidatul său la prezidenţiale, Maia Sandu, în cadrul dezbaterilor electorale de la Moldova 1, potrivit cărora Dodon riscă să fie un preşedinte interzis la Kiev, după declaraţiile sale că regiunea Crimeea ar aparţine Rusiei.

„Faptul că nişte deputaţi care au făcut maidanul în Ucraina, de la care doamna Maia Sandu a împrumutat chestia asta galbenă în piept, aceasta nu este poziţia oficială a statului vecin. Cu vecinii vom trăi în relaţii bune, iar cei care încearcă să strice aceste relaţii, inclusiv prin panglici galbene, cu ce ocazia v-aţi pus în piept panglici galbene? Vă place cumva maidanul din Ucraina sau va spus cineva să puneţi aceste panglici? Noi nu vrem război”, a declarat Dodon.

Amintim că liderul PSRM riscă să fie declarat persona non grata în Ucraina, după ce câtiva deputaţi ai Radei Supreme au trimis un demers către Serviciul de Securitate, ca acesta să examineze afirmaţiile socialistului cu privire la Crimeea, iar dacă ele ameninţă securitatea statului, atunci se solicită interzicerea accesului lui Dodon în Ucraina.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite