Dodon, către agricultorii protestatari: „O să vă aduceţi minte de Guvernul Chicu şi de timpul preşedinţiei lui Dodon ca de cele mai bune timpuri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, a comentat protestul agricultorilor din centrul Chişinăului. El susţine că manifestaţia s-a transformat din una cu revendicări economice, în care iniţial se cereau bani, în una cu revendicări politice, în care se solicită demisia Guvernului. Din acest motiv, Igor Dodon consideră că în spatele protestelor stau Maia Sandu şi Andrei Năstase.

Igor Dodon e de părare că locuitorii Chişinăului sunt nemulţumiţi de protestul agricultorilor, deoarece aceştia blochează periodic drumurile şi creează disconfort şoferilor. Dodon a precizat că şi copiii lui au întârziat în aceste zile la şcoală şi la grădiniţă din cauza ambuteiajelor formate ca urmare a blocării Bulevardului Ştefan cel Mare.

„Voi o să vă aduceţi minte de Guvernul Chicu, de timpul preşedinţiei lui Dodon ca de cele mai bune timpuri. Să nu spuneţi că nu v-am preîntâmpinat. Peste câteva luni, când următorul preşedinte nici n-o să vă asculte, o să vă aduceţi aminte cum v-am ajutat noi în acest an, în premieră”, a afirmat Dodon.

Dodon s-a arătat nedumerit de ce agricultorii protestează, în condiţiile în care ei ar fi cerut iniţial să nu fie majorat TVA în agricultură, iar Parlamentul i-a auzit şi a amânat această iniţiativă.

„A doua solicitare economică era să fie mai mulţi bani în agricultură. În primul rând, ca să dai bani în agricultură, trebuie să iai de undeva. Noi nu putem tăia salarii, pensii, pentru a da bani doar în agricultur. Dar noi am găsit o posibilitate. În anul 2021, bugetul prevede că se majorează fondul de subvenţionare de la 900 de milioane la 1,1 miliarde. În afara de aceasta, a fost votată (abrogarea) legii miliardului, care ar putea să ne ofere să găsim şi alte rezerve - 600 milioane de lei. De aceea, tot ce ţine de subiectele economice, practic, au fost soluţionte în Parlament”, a afirmat Igor Dodon în emisiunea sa pe Facebook.

Dodon a spus că este de acord cu propunerea agricultorilor privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate, însă a menţionat că nu înţelege de ce aceştia cer şi demisia Guvernului.

„Dacă Guvernul pleacă, cine o să facă modificări la legislaţie pentru a vă mai da încă 500 milioane în fondul de subvenţionare a agriculturii. Fără Guvern, lucru ăsta e imposibil. Dacă Guvernul este demis, nu poate fi modificată legea bugetului, trebuie aviz pozitiv de la Guverm. V-aţi blocat voi înşivă. Aţi luat o lozincă politică a politicienilor „Jos Guvernul”. Vă contraziceţi. Pe de o parte vreţi mai mulţi bani în agricultură, pe de altă parte vreţi Guvernul astăzi să plece”, a spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite