DOCUMENT Vlad Plahotniuc, cercetat penal pentru spălare de bani. Fostul lider PDM este obligat să se prezinte în faţa procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc este acuzat de către procurorii anticorupţie din Republica Moldova de spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Oamenii legii spun că Vlad Plahotniuc are calitate de bănuit în cadrul unui dosar penal.

Procuratura Anticorupţie l-a invitat pe Vlad Plahotniuc la audieri, prin intermediul unei postări pe Facebook, unde se menţionează că „instituţia recurge la această notificare publică având în vedere că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a cetăţeanului Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în faţa procurorului”.

Vlad Plahotniuc este aşteptat să se prezinte în faţa procurorilor miercuri, 9 octombrie, lucru care nu e va întâmpla, pentru că fostul lider democrat a părăsit Republica Moldova odată cu pierderea puterii.

Procurorii precizează că în cazul neprezentării, Vlad Plahotniuc va fi adus silit în faţa oamenilor legii.

Anterior, Vlad Plahotniuc a confirmat că nu se mai află în Republica Moldova. Politicianul a dat de înţeles că, actualmente, viaţa sa ar fi în pericol dacă s-ar afla la Chişinău. El a spus că are nevoie de o pauză, inclusiv pentru a-şi proteja familia, şi că va reveni în ţară odată ce va fi în siguranţă. În spaţiul public de la Chişinău s-a vehiculat că Plahotniuc s-ar afla în SUA.

Imagine indisponibilă
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite