Deputaţii PAS continuă să dea vina pe fostele guvernări. Alaiba: Instituţiile regulatorii sunt încă pline de oamenii lui Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Dumitru Alaiba
Deputatul Dumitru Alaiba

La 3 ani de la căderea regimului condus de Vlad Plahotniuc, instituţiile regulatorii sunt încă pline de oamenii fostului lider PDM, susţine deputatul PAS Dumitru Alaiba, potrivit căruia, procesul de curăţare a instituţiilor regulatorii este extrem de complicat, întrucât aceste entităţi sunt independente, iar PAS nu-şi doreşte să încalce legea, notează IPN.

Deşi curăţarea sistemului de oamenii fostului lider PDM a fost una dintre promisiunile electorale ale PAS, instituţiile regulatorii sunt pline de oameni ai fostului regim, spune Dumitru Alaiba. Potrivit lui, a fost curăţat sistemul la nivelul secretarilor de stat, însă este foarte complicat să fie curăţate instituţiile regulatorii.

„Instituţiile regulatorii sunt pline de oamenii lui Plahotniuc. Pentru că instituţiile regulatorii sunt mai complicat de curăţat. Noi guvernăm legal, nu banditeşte. Procesul de curăţare avansează, dar el nu se face peste noapte. La BNM oamenii sunt de pe vremea lui Plahotniuc şi uneori am întrebări faţă de deciziile lor. Dar va exista un raport prin care vom da o apreciere activităţii instituţiei. Curtea de Conturi este o instituţie independentă. Oligarhii au avut grijă să-şi parcheze conservele în asemenea instituţii, de unde e foarte greu să le dai afară. Noi am promis că-i vom da jos pe hoţi, dar în acelaşi timp am promis că vom acţiona legal”, a spus deputatul PAS, Dumitru Alaiba, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, a apărut public ultima oară la 9 iunie 2019, în timpul unui miting organizat în centrul Chişinăului. Câteva zile mai târziu, printr-un comunicat de presă PDM a anunţat că Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova, plecând la familia sa. Ulterior, fostul preşedinte PDM a fost învinuit de crearea şi conducerea unei organizaţii criminale, escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite