Deputaţii liberali vor un prim-ministru interimar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalul Mihai Ghimpu a afirmat că Vlad Filat ar deţine ilegal funcţia de prim-ministru în exerciţiu
Liberalul Mihai Ghimpu a afirmat că Vlad Filat ar deţine ilegal funcţia de prim-ministru în exerciţiu

Potrivit liderului PL, premierul Vlad Filat şi-ar exercita ilegal funcţia de şeful al Executivului şi că din această poziţie nu poate adopta proiecte de legi şi nu poate face numiri în funcţie sau demiteri.

Deputaţii liberali urmează să depună în această după-amiază, la Curtea Constituţională, o sesizare prin care vor să solicite desemnarea unui prim-ministru interimar, relevă Unimedia.info. Liderul PL Mihai Ghimpu a declarat anterior că Vlad Filat şi-ar exercita ilegal funcţia de premier şi că după demisia Guvernului, şeful Executivului a ajuns în „imposibilitatea exercitării atribuţiilor“.  

„Ce înseamnă imposibilitatea prim-ministrului de a-şi exercita atribuţiile? Poate azi prim-ministrul să-şi exercite atribuţiile? Sigur că nu. Este limitat. Nu poate adopta hotărâri, nu poate numi în funcţie, nu poate demite, elibera, nu poate adopta proiecte de legi“, a spus Ghimpu.

Preşedintele Nicolae Timofti a precizat, în replică, faptul că legea la care face referire liderul liberal nu mai este valabilă. 

„Orice formaţiune politică are dreptul de a sesiza Curtea Constituţională. Orice alte răspunsuri decât cel al Curţii Constituţionale, sunt palavre“, a susţinut preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite