Declaraţia comună a Înaltului Reprezentant UE şi a comisarului european pentru extindere şi politică de vecinătate despre demiterea Guvernului de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate. FOTO Arhivă
Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate. FOTO Arhivă

Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate şi Stefan Füle, comisarului european pentru extindere şi politică de vecinătate au făcut o declaraţie comună privind demiterea de astăzi a Guvernului Republicii Moldova.

„Luăm act de votul de neîncredere al Parlamentului Republicii Moldova şi de demiterea Guvernului moldovean. Aceast vot s-a dat în momentul în care Republica Moldova realizat progrese substanţiale  în procesul de liberalizare a vizelor şi de finalizare a negocierilor ambiţioase privind Acordul de Asociere dintre UE şi Republica Moldova. Facem apel la toate grupurile politice şi membrii neafiliaţi ai Parlamentului Republicii Moldova să se angajeze într-un dialog politic veritabil fără întârzieri, cu scopul de a obţine o majoritate puternică şi stabilă angajată să promoveze valorile democratice şi a statului de drept, precum şi să continue calea asocierii politice şi economice de integrare cu UE, spre beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova“, se menţionează în declaraţie.

Astăzi Guvernul Republicii Moldova a fost demis cu 54 de voturi ale deputaţilor comunişti şi ale democraţilor, plus patru neafiliaţi care au votat pro. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite