„Curat ca lacrima”. Maia Sandu, nemulţumită de răspunsul Procuraturii în cazul denunţului pe numele lui Vlad Plahotniuc VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PAS, Maia Sandu, este nemulţumită de refuzul Procuraturii Generale (PG) de a porni urmărirea penală pe numele liderului PDM, Vlad Plahotniuc, pentru uzurparea puterii de stat. Procurorii şi-au justificat decizia respectivă prin „lipsa faptului infracţiunii”.

„Surpriză, Procuratura ne informează că cetăţeanul Plahotniuc Vladimir este curat ca lacrima. Din această scrisoare aflăm că cei audiaţi de Procuratură, şi anume preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, deputaţii Valeriu Ghileţchi, Violeta Ivanov, Anatolie Zagorodnîi, spun că nu există niciun fel de imixtiune din partea lui Plahotniuc şi nu a existat imixtiune din partea acestuia în activitatea Parlamentului”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui flas-mob organizat în faţa PG.

Potrivit ei, o altă persoană audiată pe acest caz a fost chiar premierul Pavel Filip, care la fel a spus că nu există imixtiunea din partea lui Plahotniuc în activitatea Executivului.

Maia Sandu afirmă că a fost informată de către procurori că faptele invocate de către ea sunt motivate politic, din această cauză oamenii legii nu pot deschide o cauză penală pe numele lui Vlad Plahotniuc.

Ea a mai menţionat că Procuraturii îi este frică de Vlad Plahotniuc, din acest motiv nu ar fi riscat să-l audieze, acuzând procurorii că nu sunt independenţi.

Amintim că Maia Sandu a depus un denunţ la Procuratura Generală joi, 21 septembrie, pe numele lui Vlad Plahotniuc. Ea îl acuză pe liderul democraţilor de uzurparea puterii în stat, subliniind că acesta şi-ar fi însuşit puterea de stat în scopuri personale.

Sandu susţine că PDM a obţinut la alegerile parlamentare din 2014 doar 19 mandate parlamentare (din 101) cu toate acestea, Plahotniuc ar fi reuşit prin „şantaj şi corupţie” să croiască o majoritate parlamentară „şi să controleze toate puterile în stat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite