Cum vrea Maia Sandu să aducă un procuror general din afara ţării: „În SUA sunt procurori federali care deţin cetăţenia Republicii Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Maia Sandu susţine că Blocul ACUM nu a renunţat la ideea privind numirea în funcţia de procuror general a unei persoane din afara Republicii Moldova. Totodată, prim-ministra a subliniat că nu există voturi suficiente în Parlament în vederea modificării legislaţiei pentru a permite unui cetăţean străin să deţină funcţia respectivă.

În acest sens, Maia Sandu a declarat că va încuraja procurorii care activează în alte ţări, însă care deţin cetăţenia Republicii Moldova, să participe la concursul de desemnare a procurorului general. Maia Sandu susţine că există procurori moldoveni care ar activa chiar şi în Statele Unite ale Americii.

„Noi sperăm ca în concurs, eventual, să apară şi procurori cu cetăţenia Republicii Moldova care lucrează în alte state. De exemplu, ştim că în România există cetăţeni ai Republicii Moldova care deţin funcţia de procuror. Ştim că în SUA sunt procurori federali care deţin cetăţenia Republicii Moldova. Nu ştiu dacă aceşti oameni vor candida, dar noi vrem să-i încurajăm pe toţi să candideze, să avem o alegere mai mare şi să putem să selectăm pe cineva care este foarte potrivit pentru această funcţie impotantă”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Maia Sandu a mai spus că noul procuror general ar urma să fie desemnat până la sfârşitul lunii octombrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite