Crucea de pe stema de stat a ţării a revenit pe steagul Moldovei la Teheran, după ce Dodon a avertizat Iranul că mai bine fără drapel decât drapel fără cruce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a avut duminică, 12 februarie, o întrevedere cu preşedintele Iranului, Hassan Rohani. Oficialii au convenit să examineze posibilitatea deschiderii ambasadelor în cele două state. Totodată, după ce mass-media de la Chişinău a scris despre faptul că la Teheran stema de stat pe drapelul Moldovei a fost lipsită de crucea de aur din ciocul acvilei, dar şi de ramura verde de măslin, simbolurile au revenit pe drapel.

„De drapel, în timpul vizitelor, nu preşedintele este responsabil, ci ţara primitoare. De obicei, de aceste subiecte se ocupă Ambasada, care lipseşte la Teheran. Ne clarificăm. Mâine am întrevedere cu preşedintele Iranului. Dacă nu au drapelul oficial al Republicii Moldovei, voi insista acesta să fie scos”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook, după care la scurt timp postarea a fost ştearsă de pe pagina şefului statului.

Amintim că Igor Dodon a plecat vineri, 10 februarie, într-o vizită la Teheran, unde urma să participe la invitaţia preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Şah, Kirsan Ilyumzhinov, la deschiderea Campionatului lumii la şah între femei. Totodată, şeful statului anunţa că va avea mai multe întrevederi cu oficiali de rang înalt din conducerea Iranului, dar şi cu oameni de afaceri din regiune.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite