Corneliu Ciurea: „Dacă o să-i închidem pe toţi politicienii care au luat bani de la Ilan Şor, rămânem fără clasa politică. Posibil, vom rămâne şi fără opoziţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Analistul politic Corneliu Ciurea consideră că, dacă toţi politicienii care au luat bani de la primarul de Orhei, Ilan Şor, vor fi puşi la închisoare, atunci Republica Moldova va rămâne fără clasa politică, inclusiv şi fără opoziţie. Declaraţia a fost făcută în contextul unor afirmaţii că ex-premierul Iurie Leancă ar trebui să răspundă penal pentru că studiile de peste hotare ale fiului său ar fi fost achitate de către Ilan Şor.

Potrivit IPN, Corneliu Ciurea spune că deocamdată nu a fost demonstrat faptul finanţării studiilor. Totodată, expertul susţine că Ilan Şor a finanţat mulţi politicieni din Republica Moldova şi „nu este exclus că situaţia legată de Iurie Leancă, într-adevăr, a avut loc”.

„Dacă o să-i închidem pe toţi politicienii care au luat bani de la Ilan Şor, atunci rămânem fără clasa politică. Posibil, vom rămâne şi fără opoziţie”, a accentuat Corneliu Ciurea la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Sursa citată menţionează că, recent, în presă au apărut informaţii potrivit cărora fiul mai mic al lui Iurie Leancă ar fi învăţat în Marea Britanie pe banii lui Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani şi jumătate pentru devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova, actualmente primar al oraşului Orhei. Ar fi vorba de suma de peste 25.000 de lire sterline pentru studiile lui.

„Două transferuri au fost făcute prin intermediul unei firme din schema „furtului miliardului” către o instituţie de învăţământ din oraşul Cambridge. Numele mezinului lui Leancă apare negru pe alb în rulajele companiei, una dintre cele utilizate de Şor pentru spălarea banilor sustraşi din bănci prin credite”, se spune în investigaţia Jurnal TV.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite