Comerţ cu deputaţi. Maia Sandu sugerează că cei şase parlamentari care au aderat la PDM ar fi fost cumpăraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PAS, Maia Sandu, a comentat decizia celor şase deputaţi liberal-democraţi de a adera luni, 10 aprilie, la PDM. Ea califică această acţiune drept „comerţ cu deputaţi”.

„Astăzi aflăm că şase deputaţi aleşi pe listele PLDM au devenit membri ai Partidului Democrat. PD-ul critică sistemul electoral actual pe motiv că nu responsabilizează deputaţii faţă de cetăţeni şi contribuie la traseismul politic. Astfel, face astăzi o demonstraţie cinică – mai ia nişte deputaţi pentru a controla toate deciziile Parlamentului. Comerţul cu deputaţi se va încheia când vom scăpa de cumpărătorii de deputaţi”, a menţionat Sandu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că foştii deputaţi PLDM Nae Simion Pleşca, Ion Balan, Vladimir Hotineanu, Nicolae Juravschi, Petru Ştirbate şi Angel Agaghe au aderat la PDM. Astfel, fracţiunea are 40 de parlamentari în Legislativ.

Exact o lună în urmă, pe 10 martie, 14 deputaţi neafiliaţi din majoritatea parlamentară, care la 21 decembrie 2015 au părăsit Partidul Comuniştilor din Republica Moldova şi au anunţat organizarea unei platforme Social-Democrate, au aderat la Partidul Democrat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite