Cioloş: România va continua să fie un avocat al Republicii Moldova la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul României, Dacian Cioloş a spus la întrevederea cu preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, că România va continua să fie un avocat al Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

 Potrivit unui comunicat de presă Nicolae Timofti a mulţumit, cu acest prilej, pentru susţinerea necondiţionată şi consistentă acordată de Guvernul României procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. Preşedintele a remarcat susţinerea României şi în procesul de implementare a proiectelor energetice şi de infrastructură bilaterale, menţionând necesitatea menţinerii trendului ascendent în relaţiile bilaterale moldo-române.

Premierul român a menţionat că decizia înaintării anumitor condiţii Guvernului de la Chişinău în schimbul deblocării primei tranşe din împrumutul promis nu reprezintă lipsă de încredere, ci mai degrabă un set de reforme aşteptate de cetăţenii Republicii Moldova, dar şi de partenerii de dezvoltare.

Cele două părţi au abordat necesitatea derulării proiectelor energetice comune, făcând referire la continuarea lucrărilor la gazoductul Iaşi-Ungheni până la Chişinău, conform standardelor europene de calitate, dar şi despre îmbunătăţirea mediului de afaceri din Republica Moldova, într-un context atractiv pentru investitorii români şi străini.

De asemenea, a fost abordat subiectul identităţii culturale, istorice şi lingvistice comune, ca un argument în plus pentru susţinerea apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite