Traian Băsescu la Chişinău: „Mulţumesc cetăţenilor Republicii Moldova că mi-au dat ocazia să-mi închei liniştit mandatul. Al doilea stat românesc vine şi el în UE“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia aparţine preşedintelui României Traian Băsescu şi a fost făcută în cadrul recepţiei organizate, la Chişinău, de Ambasada României în Republica Moldova, cu ocazia Zilei României.

În drumul său spre Bucureşti, de la summitul de la Vilnius unde Republica Moldova parafat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, Traian Băsescu a făcut o escală la Chişinău. La Chişinău, la aeroport, preşedintele României a fost aşteptat de preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti. După ce cei doi oficiali au făcut declaraţii, Traian Băsescu a participat la recepţia organizată de Ambasada României în Republica Moldova, cu ocazia Zilei României.

Băsescu a fost întâmpinat cu aplauze de către toţi cei invitaţi la eveniment.

„În ultimele luni am avut o mică îngrijorare. Mă temeam că s-ar putea să-mi închei mandatul fără ca Republica Moldova să pornească spre Europa. Acest risc nu mai este. Vreau să mulţumesc cetăţenilor Republicii Moldova că mi-au dat ocazia să-mi închei liniştit mandatul. Al doilea stat românesc vine şi el în UE “, a spus Traian Băsescu.

După ce-a coborât de pe podiumul de la Leogrand Convention Center, Traian Băsescu a dat mâna cu mai mulţi invitaţi, chiar dacă paza sa de corp îi îndepărtau pe musafirii galei organizate de Ambasada României, de preşedinte.

La recepţie sunt aproximativ 700 de persoane: miniştri, artişti, judecători, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice, ambasadori. Mai multe soţii de demnitari au venit îmbrăcate în ii.

Cu aeronava preşedintelui român a revenit acasă şi primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă. Edilul liberal a făcut parte din delegaţia României la summitul de la Vilnius.

Traian Băsescu, la Chişinău: „Entuziasmul reuşitei trebuie să fie combustibilul pentru aderare”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite