Ce va face premierul Republicii Moldova în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Iurie Leancă se va întâlni luni cu vicepereşedintele american Joe Biden, cu care va discuta despre priorităţile Republicii Moldova în 2014.

 
Luni dimineaţă, şeful Guvernului de la Chişinău va participa la o reuniune a comisiei comune pentru Comerţ, iar după-amiază va ţine un discurs în cadrul Consiliului Atlantic, unde va vorbi despre evoluţiile din regiune.

A doua zi, Iurie Leancă va avea întrevederi separate cu directorul executiv al FMI, Meno Snel, şi directorul adjunct al FMI, Nemat Shafik, dar şi cu preşedintele Băncii Mondiale, Jim Kim şi directorul executiv al Băncii Mondiale, Frank Heemskerk. Totodată, şeful Executivului moldovean va purta discuţii cu preşedintele Corporaţiei Provocările Mileniului, Daniel Yohannes, după care va participa la un Forum de afaceri moldo-american.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, seara, la New York, premierul Iurie Leancă se va întâlni cu moldovenii din diasporă.

În vizita de peste Ocean, premierul va fi însoţit de către Valeriu Chiveri, viceministru de Externe, Octavian Calmâc, viceministru al Economiei, Eugen Sturza, şef al Cabinetului Prim-ministrului etc.

Iurie Leancă s-a mai aflat, în calitate sa de premier, în SUA la 26 septembrie, anul trecut, când a participat la cea de-a 68-a sesiune a Adunării Generale ONU.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite