Ce a discutat viceministrul de Externe al Republicii Moldova cu ministrul Apărării al Lituaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării
Europe, Iulian Groza şi ministrul Apărării al Lituaniei, Juoyas Olekas
Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europe, Iulian Groza şi ministrul Apărării al Lituaniei, Juoyas Olekas

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europe, Iulian Groza, a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Apărării al Lituaniei, Juoyas Olekas, care se află în vizită de lucru la Chişinău.

În cadrul întrevederii, oficialii au abordat ultimele evoluţii privind dialogul politic dintre Republica Moldova şi UE, în special cooperarea în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună a UE.

De asemenea s-a discutata di despre rolul Lituaniei şi al UE în susţinerea reformării sectorului de securitate al Republicii Moldova. În acest context, oficialul moldovean a menţionat că Republica Moldova este interesată să participe la operaţiunile UE de gestionare a crizelor în conformitate cu Acordul ce a intrat în vigoare la 1 iulie 2013.

„Participarea RM în cadrul misiunilor UE este o oportunitate bună pentru preluarea practicii europene în gestionarea crizelor şi aprofundarea asocierii politice cu UE. Ţara noastră beneficiază de asistenţa UE pentru realizarea reformelor durabile şi a statului de drept. Considerăm că experienţa acumulată relativ recent, poate fi împărtăşită cu alte ţări, contribuind, astfel, împreună cu Uniunea Europeană, la consolidarea stabilităţii şi securităţii în diferite regiuni ale lumii”, a menţionat ministrul Iulian Groza potrivit unui comunicat.

La rândul său, ministrul Apărării al Lituaniei, Juoyas Olekas, a asigurat că ţara sa susţine eforturile Republicii Moldova de consolidarea a politicilor de securitate şi apărare. De asemenea, oficialul lituanian a reconfirmat sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova în contextul aşteptărilor summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite