Candu, despre tentativa de asasinare a lui Plahotniuc: Nu este o temă de speculaţie şi de glumă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Speaker-ul Andrian Candu a comentat miercuri, 12 aprilie, cazul privind tentativa de asasinare a liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Preşedintele Parlamentului afirmă că, indiferent cine ar fi ţinta unui astfel de atentate, acestea sunt de condamnat.

Candu regretă că unele persoane politice s-au dat cu părerea pe marginea acestui subiect şi au menţionat că asasinarea a fost înscenată, subliniind că ar fi mai bine dacă ar tăcea.

„Asta nu e o temă de specualţie şi de glumă. Mai ales când unii pretind că cunosc subiectul, deşi sunt tare departe de realitate. Şi doar se dau mari şi tari pe reţelele de socializare, făcând glumiţe, dar vine timpul în care fiecare trebuie să răspundă inclusiv pentru glumiţele ăstea când va apărea realitatea şi numele organizatorilor, şi celor care stau în spate”, a declarat Andrian Candu la emisiunea „Fabrika” de la PublikaTV.

El a mai adăugat că în investigaţia respectivă nu sunt implicate doar organele de drept din Moldova şi Ucraina, precum se credea iniţial, dar şi alte state, însă a refuzat să ofere detalii pe acest subiect.

Amintim că vineri, 7 aprilie, ministrul de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, şi şeful Poliţiei Naţionale ucrainene, Sergey Kneazev, au declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că Procuratura, Poliţia Naţională şi Poliţia de Frontieră a Ucrainei au reuşit dejucarea tentativei de omor a preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc.

Opt persoane au fost reţinute la Chişinău şi altele nouă la Kiev. Potrivit şefului Poliţiei Naţionale a Ucrainei, Serghey Kneazev, la Kiev au fost reţinuţi membrii grupării criminale care au planificat omorul lui Vlad Plahotniuc, iar la Chişinău cei care trebuiau să execute asasinarea politicianului.

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a menţionat că cei care au comandat omorul sunt nume foarte cunoscute în Moldova, iar curând opinia publică va afla despre cine este vorba. Jizdan a mai precizat că unul din cei care au comandat asasinatul s-ar afla la Moscova, iar altul pe teritoriul Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite